Je verhaal vind je niet in je eentje aan de keukentafel.

Door

Petra Muns

Datum

21 augustus 2020

Delen

Je verhaal vind je niet in je eentje aan de keukentafel.

Kan jij mij daarmee helpen, met het vinden van mijn verhaal?  Dat vraagt een startende professional. Hij zegt: “ik wil er vol voor gaan. Dat kan alleen als ik mijn zielsmissie vind.”

Een succesvolle vrouwelijke ondernemer die precies weet wie haar klanten zijn en volop in het werk zit zegt: “Ik vind mijzelf niet zo belangrijk, ik ga graag meteen door naar de feiten. Maar ik merk dat ik mijn podium toch wil pakken op een manier die bij mij past.”

Zodra mensen bij mij binnenkomen hebben ze vaak al iets gezegd of gedaan waardoor ik denk, wow dat is bijzonder aan jou. Dat is vaak een haakje naar een van de verhalen die maken dat zij doen wat ze doen. Daarover in gesprek gaan is de kracht van mijn werk. Je vindt je verhaal niet in je eentje aan de keukentafel. Erover spreken, vragen stellen, associaties rondom films, boeken, rolmodellen. Dan komen de verhalen die ertoe doen.

Ja, ik kan je helpen met het vinden van je verhaal. Ik doe dat door vragen aan je te stellen en goed naar je te kijken, naar je ogen, je handen, je lichaamstaal. En dan ontstaat er ruimte, keuze en focus. Je herkent wat je thema’s zijn en wat je met veel plezier en urgentie doet, omdat dit belangrijk is voor jou. Je verhaal gaat eigenlijk altijd over je intrinsieke motivatie. Het is best spannend om daarover te  communiceren. Maar als je dat doet maakt het je acties aansprekend, mensen krijgen zin om met je te werken of je klant te worden. En, je hebt er zelf ook meer zin in!

Van harte welkom, ik ga heel graag met je in gesprek om jouw verhalen te vinden.

En juist nu in de tijd van mondkapjes en minder live-contact wil ik je oproepen, spreek ook met elkaar, vraag elkaar eens wat een belangrijk boek of film is geweest. Ga in gesprek, maak tijd en ruimte voor elkaar. Luister eens naar dit prachtige lied van Frederique Spigt. Spreek tegen vreemden spreek met elkaar, spreek als je de taal niet kent, spreek met elkaar, met je ogen, met je handen we hebben elkaar wat te vertellen!

p.s.: foto is van voor COVID19, natuurlijk houden we nu afstand aan een grote (keuken) tafel.