Werkpodium helpt om van je organisatie een plek te maken
waar mensen gezien worden en waarde toevoegen.

Over Petra

Ik ben Petra Muns en heb Werkpodium opgericht. Het boeit mij van kinds af aan, waarom je in de ene situatie gelijkwaardig en op je gemak bent en in de andere kiest voor arrogantie of jezelf niet laat horen. Mijn eerste opleiding was een dramaopleiding. In deze opleiding heb ik een stukje kunnen ontrafelen wat aspecten zijn van een rol, invloed, houding en stem. Een lage statusrol spelen was mij zeer vertrouwd, maar het pakken van invloed en de spanning opzoeken dat was nieuw. Dat kan je leren en dat kan jij ook leren.

Ik hou van het podium. Een podium is voor mij een plek waar je ertoe doet, waar je de ander raakt en waar je de grote verhalen hoort.

Wat er ook toe doet is de dynamiek van groepen mensen. De hoofdrol spelen als je alleen bent is niet zo moeilijk. Maar zodra je in een groep bent ontstaat er iets nieuws. Dan begint het zoeken naar een plek en een rol ten opzichte van de ander. Kwetsbaar durven zijn en krachtig dat is misschien wel het grootste wat je kan bereiken in een groep. Jezelf zijn en verbonden.

In de afgelopen jaren heb ik mij verdiept in deep democracy, dit gaat over groepen over harde en zachte stemmen in een groep over je ruimte nemen en zorgen dat iedereen er kan en mag zijn. Je huidskleur, sexuele voorkeur, lichaamskenmerken, persoonlijke geschiedenis en je communicatiestijl maken je uniek en zorgen ervoor dat je impact hebt. Deze impact neem je altijd mee naar je werk en de teams en organisaties waar je mee te maken krijgt. Daarom heb ik werkpodium opgericht, om jou en je team te helpen om daar bewust en trots mee om te gaan.

Werk is het podium van alledag. Op dat podium sta je soms alleen, vaker met anderen en er is altijd publiek, soms veel soms weinig. Werk is er voor (bijna) iedereen en het werkpodium betreden ook.

Jezelf opnieuw uitvinden, anders tegen collega’s aan gaan kijken, soms een toontje hoger of lager zingen. Ik wil bijdragen aan een werkvloer waar mensen ertoe doen, elkaar zien en luisteren naar elkaar. Trots zijn op wat ze met elkaar bereiken en elkaar af en toe een solo gunnen en weten wanneer ze weer ondersteunend zijn aan de ander.

Dat doe ik met veel energie, creativiteit, diepgang, plezier, samen met collega’s en opdrachtgevers.