Een kosteloos ontwikkeltraject in 2021-2022 nog steeds voor rijksambtenaren.

Door

Petra Muns

Datum

5 november 2020

Delen

Kosteloos ontwikkeladvies 2.0, vanaf 1 december 2020.

Vanaf 1 december 2020 was er de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor een ontwikkeladvies. Deze periode hebben veel mensen met grote tevredenheid een ontwikkeladviestraject gedaan bij mij..

Waarom was er een ontwikkeladvies 2.0?

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid had 3 juli 2020 een brief aan de Tweede Kamer gestuurd. Daarin is te lezen dat werkenden en werkzoekenden vanaf begin december 2020 kosteloos een ontwikkeltraject volgen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur.

De ontwikkeladviezen waren onderdeel van het crisisprogramma NL Leert Door.

Minister Koolmees is blij dat mensen aan de slag kunnen met een loopbaanadviseur: “Het is heel belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk. Dat is altijd al zo, maar in deze crisis geldt dat extra. Veel mensen zullen de komende maanden ander werk moeten gaan doen. Wie zich daar nu al op voorbereidt, kan sneller een overstap maken als dat nodig is.”

Hoofdlijnen regeling NL Leert Door met inzet van ontwikkeladvies

Voordat mensen aan scholing beginnen, moeten mensen eerst hebben nagedacht over hoe ze hun eigen toekomst voor zich zien. Waar liggen voor hen de mogelijkheden, waar zijn vacatures of is ondernemerschap een optie, en hoe zijn zij daarop voorbereid?

Om hen te ondersteunen, gaat het kabinet het ontwikkeladvies weer kosteloos beschikbaar stellen. Voor wie;

  • Iedereen tot de pensioengerechtigde leeftijd met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt komt in aanmerking voor dit ontwikkeladvies (conform STAP-regeling).
  • Werkenden en niet werkenden
  • Zzp’ers
  • Zelfstandig ondernemers

TulpTalent is NOLOC-lid en gecertificeerd voor loopbaan en ontwikkeladviezen.

Je kon terecht bij TulpTalent voor een gratis ontwikkeladvies 2.0. Het resultaat was een persoonlijk ontwikkeladvies, het traject bestond uit de onderstaande onderdelen;

  • Digitale arbeidsmarktscan
  • 2 gesprekken waarin de klant kiest uit: Career Story Interview,  Insights discovery ontwikkelprofiel of Reis van de Held
  • In gesprek 3 en 4 gaat het vaak over; keuzes maken, loopbaanscenario’s uitwerken, CV update, LinkedIn-profiel optimaliseren, review op sollicitatiebrieven, oefenen met sollicitatiegesprekken, maken videopitch etc.
  • We sluiten af met een concreet actieplan opgesteld door klant met behulp van de loopbaanadviseur

In 4 gesprekken en een aantal online opdrachten zet je de grote lijnen uit voor jouw toekomst in werk en leven.

Reviews ontwikkeladviestrajecten:

“Meer inzicht in mijn verhaal door het CareerStoryInterview om deze te kunnen inzetten bij sollicitaties. Een frisse blik naar de toekomst door verschillende scenario’s uit te werken.”

“Meer hulp in profilering hoe ik mezelf kan neerzetten om me te laten opvallen in deze moeilijke tijden van afstand.”

“Dit is voor iedereen die inzicht wil in zijn handelen en keuzes zou willen hebben. Als je open staat voor de manier van werken van Petra Muns, dat is persoonsgericht en niet via standaard lijstjes.”

“Inzicht en bewustwording in wat ik doe, wat ik zou kunnen doen in de toekomst en waarom keuzes wel of niet bij mij passen. De werkvormen waren goed gekozen en leverden heel snel veel resultaat op.”

“Petra heeft mij woorden gegeven waarom ik bepaalde keuzes maak of hoe het komt dat ik een bepaald gevoel bij situaties heb. Deze bewustwording heeft ervoor gezorgd dat ik nu met vertrouwen keuzes kan maken omdat ik weet dat ze bij mij passen.”

“Ik was op zoek naar ondersteuning in de zoektocht naar een nieuwe baan en helderheid in mijn loopbaantoekomstwensen. Je hebt me goede handvatten gegeven, helderheid in mijn zoektocht, aanmoediging en nieuwe perspectieven en inzichten. Het uitgaan van je levensverhaal, foto’s en denkend vanuit een verhaalstructuur vond ik heel beeldend en een fijne werkwijze. Loopbaanopstelling ook heel waardevol. Ik vind je een sterke en fijngevoelige waarnemer.”

p.s.: Helaas kan dit niet meer voor iedereen, maar ben je rijksambtenaar dan kan dit via het A & O fonds ook kosteloos en je kan dit volledig autonoom aanvragen en declareren. Kijk hier voor meer informatie. Ik weet dat het even werk is, maar het is een mooie kans en er zijn al veel mensen die er gebruik van hebben gemaakt.