Jezelf filmen is spannend, krachtig en kwetsbaar!

Door

Petra Muns

Datum

1 juni 2021

Delen

Ben je docent, ondernemer, trainer, programmanager of adviseur? Dan zijn er mensen of klanten voor wie jij je werk doet. De ene persoon leest liever en de ander ziet graag een kort filmpje of luistert een podcast. De afwisseling zorgt ervoor dat je boodschap meer mensen bereikt.

Een ander voordeel van het maken van een film, is dat je ook meteen de tekst hebt gemaakt en je kan er ook nog een geluidsopname van maken. Met het maken van een filmpje heb je meteen meer mogelijkheden om dit te gebruiken, fijn voor de mensen voor wie je het hebt gemaakt.

Het denken in beelden en verhalen is mijn tweede natuur. En ik vind het best leuk om voor de camera te staan. Kijken en luisteren naar mijzelf ben ik gewend, ik weet dat ik het niet perfect doe, maar zie dat ik er plezier in heb. En ik zie natuurlijk ook meer dan ik wil zien. Mijn rimpels, rare oogbewegingen, maniertjes en hoor mijn ehhh’s. Maar ik weet, de ander ziet en hoort dat altijd al van mij, het maakt film juist krachtig en ook kwetsbaar, dit is wie ik ben. Video of film raakt mensen op meerdere niveaus, hoofd en hart.

Ik heb voor de master leren en innoveren van Hogeschool Rotterdam een les mogen verzorgen over het filmen van je portfolio. De ideeën om echt aan de slag te gaan met een kort filmpje waren geboren. En iedereen heeft in de les een korte voorstelvideo gemaakt.

Waarom het werkt om zelf een filmpje te maken.

 

Ik stimuleer je graag om de eerste video-stap te zetten. Voor master studenten van  de Hogeschool Rotterdam maakte ik dit filmpje. Wil je een keer met video aan de slag, laat het weten dan plannen we een werksessie. Als uitkomst kunnen we dan van iedereen een expert of why filmpje maken.

Deze werksessie kan op zichzelf staan maar ook onderdeel uitmaken van de laatste fase van het programma betekenis en invloed.

Even sparren, stuur een what’s app, mailtje of vul het contactformulier in.